Geniet van het onontdekte Puglia in Zuid-Italië

Geniet van het onontdekte Puglia in Zuid-Italië

Puglia is een van de meest onontdekte gebieden in Italië. Het ligt in het zuiden van het land en staat bekend om haar prachtige stranden, historische dorpjes en uitstekende keuken. In dit artikel vertellen we je alles over Puglia: waar het ligt, wat je er kunt doen en waar je het beste kunt verblijven. Puglia is echt een onontdekt pareltje in Italië en zeker het bezoeken waard!

Puglia ligt in het zuiden van Italië, boven de 'stiefkous' van de laars. Het gebied is ongeveer twee keer zo groot als België en heeft ongeveer vier miljoen inwoners. Puglia is vooral bekend om haar stranden: er zijn meer dan 800 kilometer aan kustlijn met prachtige stranden, baaien en rotsformaties. De kustlijn van Puglia is een populair toeristisch gebied en er zijn dan ook tal van voorzieningen zoals hotels, restaurants, bars en winkels. Ook het binnenland van Puglia is zeker een bezoek waard. Het gebied kent namelijk heel wat historische dorpjes en steden, diep in de heuvels gelegen. Andere bezienswaardigheden in Puglia zijn onder andere de grotten van Castellana en de Trulli-huisjes in Alberobello.

Het eten in Puglia

Puglia heeft ook een uitstekende keuken, met veel verse ingrediënten uit de zee en het land. Er worden veel pasta's met vis of schelpdieren gemaakt, maar ook vleesgerichten en vegetarische gerechten komen aan bod. Probeer zeker ook de typische Pugliese hors d'oeuvres: 'taralli', gebakken broodjes die meestal met knoflook of anijs zijn gevuld. De wijnhuizen in Puglia staan ook bekend om hun goede wijnen, zoals de Primitivo di Manduria en de Nero di Troia.

Een auto huren in Puglia

Als je naar Puglia gaat, is het aan te raden om een auto te huren. Zo kun je gemakkelijk alle bezienswaardigheden in het gebied bezoeken. Er zijn ook tal van goede campingplaatsen beschikbaar in Puglia. Veel van deze campings liggen direct aan het strand, waardoor je optimaal kunt genieten van je vakantie. Als je liever in een hotel overnacht, is dat natuurlijk ook mogelijk. In Puglia zijn tal van goede hotels beschikbaar, van eenvoudige pensions tot luxe resorts.

Puglia is zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar een onontdekt pareltje in Italië. Het gebied heeft prachtige stranden, historische dorpjes en steden, en een uitstekende keuken. Aarzel niet om Puglia te verkennen tijdens je volgende vakantie in Italië!