Hoe kom ik aan een bouwtekening voor een overkapping?

Hoe kom ik aan een bouwtekening voor een overkapping?

Wil je een overkapping bouwen bij jouw woning? Dan heb je hiervoor vaak een bouwtekening nodig. Aan de hand van bouwtekeningen kan het ontwerp worden goedgekeurd door de gemeente. Maar hoe kom je aan zo'n tekening? Je kunt zelf een tekening maken, maar dit is natuurlijk erg lastig. Je kunt ook een bouwtekening aanvragen bij de gemeente, maar dit kan lang duren. De beste optie is daarom om een bouwtekening aan te vragen bij een professionele tekenaar.

Wanneer moet je een vergunning aanvragen?

Voor het bouwen van een overkapping hoef je niet altijd een vergunning aan te vragen. Plaats je een overkapping aan de achterzijde van je woning? Dan hoef je meestal geen vergunning aan te vragen. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag de overkapping niet gebruikt worden als hoofdwoning, de oppervlakte van de overkapping mag niet meer dan de helft van de tuin innemen en moet binnen een zone vallen van 2.5 meter. Ook mag de overkapping niet hoger zijn dan 4 meter.

Wil je een overkapping plaatsen aan de voorkant of de zijkant van het huis? Of voldoen jouw wensen naar aan deze eisen? Dan moet je een vergunning aanvragen bij de gemeente. Dit doe je aan de hand van een bouwtekening.

Bouwtekening aanvragen

Als je op zoek bent naar een goede, professionele bouwtekening dan kun je het beste op zoek gaan naar een tekenaar. De meeste bouwtekeningen worden gemaakt door professionele tekenaars die over de juiste kennis en ervaring beschikken om een goede bouwtekening te maken. Bovendien zullen zij over de benodigde software beschikken om je overkapping precies naar wens te ontwerpen. Zij weten ook precies wat er nodig is om een vergunning aan te vragen. Een goede bouwtekening overkapping kun je meestal aanvragen vanaf zo'n 500 euro. Dat is niet goedkoop, dus denk van te voren goed na over wat je precies wilt.

Als je op zoek bent naar een bouwtekening overkapping, dan is je beste optie dus om contact op te nemen met een professionele tekenaar. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste bouwtekening en het aanvragen van een eventuele vergunning. Zo ben je er zeker van dat alles voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.