Is een elektrische deuropener wel veilig?

Is een elektrische deuropener wel veilig?

Een elektrische deuropener is zeker veilig! Deze deuropener wordt tegenover het insteekslot in het deurkozijn gemonteerd, hiermee wordt de originele sluitplaat vervangen. Hier komt nog bij dat je met een elektrische deuropener veel effectiever bent in je beveiliging. Je kunt namelijk inplannen wanneer een deur gesloten moet blijven en op afstand bepalen wie er naar binnen mag. Overweeg je om ook over te schakelen op een elektrische deuropener? Hieronder leggen we je uit wat dit precies is en welke voordelen een elektrische deuropener te bieden heeft!

Wat is een elektrische deuropener?

Door het aanbrengen van een twee aderige kabel in het deurkozijn, kan op afstand een deurknop worden geactiveerd. Met het op afstand indrukken van een deurknop bepaal je dus op afstand wie er je huis of pand binnen mag komen en wie niet. Doordat je deze knop ook in kunt stellen (bijvoorbeeld tijden instellen dat iedereen erin en eruit mag) kun je ook tijdvakken instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er na zes uur ’s avonds niemand meer je bedrijfspand in en uit mag. Hiermee weet je zeker dat na dit tijdstip het pand afgesloten is, zonder dat iemand dit handmatig hoeft te doen. Hiermee ben je ook niet meer afhankelijk van mensen die een fout kunnen maken, door bijvoorbeeld te vergeten om het pand af te sluiten.

Altijd eigen baas

Als je bijvoorbeeld een kantoorpand hebt, waar je zelf niet iedere dag bent, is een elektrische deuropener ideaal. Hiermee bepaal je namelijk wel zelf het toegangsbeleid, terwijl je zelf niet fysiek aanwezig hoeft te zijn. Je kunt aan de elektrische deuropener ook een camera verbinden, waarmee jij kunt zien wie er naar binnen wil. Ideaal als je honderd procent controle wilt houden wie je naar binnen laat. Dit is natuurlijk ook ideaal om thuis aan te leggen, hiermee kun je altijd zien wie er voor de deur staat en wie je naar binnen wilt laten. Altijd baas in eigen pand, heerlijk toch?

Kleine aanpassing

Het aanbrengen van een elektrische deuropener is zo gedaan. Dit vergt een kleine aanpassing, bovendien is vrijwel ieder kozijn hier geschikt voor. Met deze aanpassing heb je altijd en overal grip op de beveiliging van je bedrijfspand of woning. Overigens is het ook ideaal voor bijvoorbeeld overheidsgebouwen en supermarkten. Denk ook aan verzorgingshuizen en buurthuizen, waar een dergelijk toegangssysteem ideaal voor is. Ga jij ook voor een elektrische deuropener?