Rugpijn? Zo verlicht je de pijn!

Rugpijn? Zo verlicht je de pijn!

Last van rugpijn? Dat is een vervelende kwaal, waar helaas veel mensen in Nederland last van hebben. Je kunt rugpijn krijgen als je bijvoorbeeld verkeerd getild hebt, een verkeerde zithouding hebt op je werk, maar het kan ook voortkomen vanuit een sportblessure. Hoe je ook aan rugpijn bent gekomen; je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Als je al langere tijd last hebt van zware rugpijn, zul je toch echt contact moeten zoeken met een dokter of fysiotherapeut die je structureel kan helpen om van je rugpijn af te komen. Heb je af en toe rugpijn en weet je niet waar dit vandaan komt en hoe je pijn kunt verlichten? Hieronder hebben een aantal goede tips voor je!

Lichaamshouding

Zit je de hele dag en werk je vaak in dezelfde zithouding? Als je rugpijn hebt, is de kans groot dat je een verkeerde lichaamshouding hebt. Bijvoorbeeld als je op kantoor zit, kan het zijn dat je een bureaustoel hebt die niet afgesteld is op jouw lichaam. Het kan ook zijn dat je op een vrachtwagen zit en hier op een verkeerde manier zit. Een ergotherapeut kan je hierbij van advies voorzien; deze therapeut heeft er verstand van hoe jij het beste op je stoel kunt zitten. Grote kans dat dit het probleem is van je rugpijn!

Bewegen en rusten

Het lijkt een beetje tegenstrijdig; bewegen en rusten en dat binnen vierentwintig uur. Toch moet je het beide doen om zo min mogelijk rugpijn te hebben. Bewegen moet je doen om je rug niet te laten verstijven, rust heeft je rug weer nodig om bij te komen van overbelasting. Door vooraf een weekplanning te maken waarin je noteert wanneer je gaat bewegen (wandelen), kun je jezelf aanwennen om in beweging te blijven. Ook kun je met jezelf afspreken om bijvoorbeeld door de week uiterlijk om half elf naar bed te gaan, zodat je rug ’s nachts voldoende rust krijgt.  

Elektrostimulatie

Wil je liever geen medicatie gebruiken voor je rug? Maar wil je wel van die vervelende pijn af? Kies dan voor een Tens apparaat. Bij dit apparaat wordt er gebruikt gemaakt van elektrostimulatie, ideaal als je niet van medicijnen houdt en wel van je pijn af wilt. Deze elektrostimulator zorgt voor ontspanning en geeft je een aangenaam gevoel. Het verlicht meteen je rugpijn, ideaal als je op zoek bent naar een methode die meteen werkt. TENS apparaat rugpijn snel nodig? Bestel deze vandaag nog online! Dit apparaat helpt overigens ook bijvoorbeeld tegen andere pijnen zoals nekpijn en gewrichtspijn. Ideaal toch?