Waarom blijven mensen kiezen voor laminaat?

Waarom blijven mensen kiezen voor laminaat?

Kijk eens op de vloer bij vrienden en familie, de kans is groot dat je laminaat ziet liggen. Veel mensen kiezen vandaag de dag nog steeds voor laminaat als er een nieuwe vloer moet komen. Heb jij er weleens over nagedacht waarom dit type vloer nog steeds zo mateloos populair is? Wij zijn er ingedoken en hebben de belangrijkste redenen voor deze keuze, voor je op een rijtje gezet!

Goedkoop

Misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor laminaat; het is goedkoop! Als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een stenen vloer of een houten vloer, dan is laminaat veel voordeliger. Heb je een flink wat vierkante meters vloeroppervlakte in je woonkamer of keuken? Of wil je in je kantoorpand nieuwe vloeren leggen in alle ruimtes? Dan is laminaat de beste keuze als je kijkt naar de prijs/kwaliteit verhouding.

Veel te kiezen

Het fijne van laminaat is dat er een grote verscheidenheid is aan vloeren waar je uit kunt kiezen. Hou je van een vissengraatmotief? Wil je een vloer met een warme uitstraling? Of juist liever een vloer met een frisse, moderne uitstraling? Alles is mogelijk op het gebied van laminaat. Heb je een landelijke inrichting? Een romantische? Of misschien heb je wel gekozen voor een minimalistische woonstijl? Jouw ideale laminaatvloer ga je gegarandeerd online vinden!

Zelf gemakkelijk te leggen

Ben je een beetje handig? Doe je de meeste klussen zelf thuis? Dan moet het geen enkel probleem zijn om ook een laminaatvloer zelf te leggen. Laminaatvloeren werken met een clicksysteem waardoor de losse delen strak tegen elkaar komen te liggen. Met een gewone zaag kun je alle planken op maat zagen, zodat het er ook aan de zijkanten netjes uitziet. Dit gaat je zeker lukken!

Schoonmaken laminaat is eenvoudig

Laminaat schoonhouden doe je door deze regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Als je dit eens in de veertien dagen doet, is dit voldoende om altijd te kunnen rekenen op een nette vloer. Zorg er wel voor dat je dweil niet al te vochtig is, teveel vocht kan er namelijk voor zorgen dat er water in de planken gaat zitten, waardoor deze krom kunnen trekken. Laminaat reinigen hoeft je dus weinig moeite te kosten. Ideaal toch?