Wat maakt Athene het bezoeken waard?

Wat maakt Athene het bezoeken waard?

Athene wordt ook wel gezien als één groot openluchtmuseum, maar dan wel de mooiste van Europa! Je kunt hier wandelend de rijke historie van Griekenland leren kennen en dat terwijl de zon volop schijnt. Naast de steenrijke historie en het heerlijke klimaat, staat Athene ook bekend om zijn gastvrijheid en kun je er ook nog eens heerlijk eten. Kortom; Athene is een stad om zeker te gaan bezoeken. Hieronder hebben we een aantal bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, die je hier absoluut gezien moet hebben!

Dionysustheater

Hou je van theater? Dan is een bezoek aan het Dionysustheater zeker een aanrader, dit is namelijk het oudste theater van Europa! Stel je eens voor; in de zesde eeuw voor Christus werden hier al voorstellingen opgevoerd. Destijds zaten de mensen nog op de helling, later kwamen er houten zitbanken en nog later werden er stenen zitplaatsen gebouwd. Toen het theater af was, ongeveer driehonderd jaar voor Christus, konden hier maar liefst zeventienduizend mensen zitten.

Monastiráki plein

Waar je ook komt in de wereld; op een groot plein leer je pas echt het leven kennen. Hier komt namelijk vaak alles samen; handel, de lokale bevolking en vaak is zo’n plein ook nog eens omringd door mooie gebouwen. Dit gaat zeker ook op voor het Monastiráki plein in Athene. Je vindt hier leuke kraampjes, muzikanten, maar ook bijvoorbeeld veel straatverkopers. Vanaf dit plein kun je overigens de Akropolis zien, ’s avonds is dit helemaal een genot om naar te kijken, omdat dan deze berg dan ook nog eens verlicht wordt.

Acropolis

Met zijn honderdzesenvijftig meter hoogte, is deze berg indrukwekkend te noemen. Nog indrukwekkender is de wetenschap dat dit het allerbelangrijkste overblijfsel is van de Oude Grieken. Tussen tweeduizend en twaalfhonderd jaar voor Christus fungeerde deze plek als een belangrijke stad, waarop en rondom belangrijke bouwwerken werden gebouwd. Zo vind je er het Parthenon, een tempel die gewijd is aan de Maagd Athene, maar ook vind je er onder andere de Nikè-tempel, gewijd aan de Godin van de overwinning. Geen zin in lange wachtrijen en wil je er zeker van zijn dat je overal in kunt? Koop dan voordat je naar Athene gaat, je Acropolis tickets online. Dat wordt puur genieten in Athene!