Wat te doen in Reykjavík

Wat te doen in Reykjavík

Reykjavík is de hoofdstad van IJsland en bovendien de meest westelijk gelegen hoofdstad van Europa. Dat dit de hoofdstad is van IJsland, zou je niet zeggen als je er doorheen loopt. De stad is dunbevolkt en je kunt er op loopafstand de mooiste bezienswaardigheden bezoeken. Het is een compacte stad, die eigenlijk ideaal is voor een stedentrip. Je kunt er in korte tijd veel bezoeken, bovendien is de omringende natuur adembenemend mooi. Reykjavik bezienswaardigheden? Die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Shoppen

De oudste winkelstraat van Reykjavík werd aangelegd in 1885 en is genaamd de Laugavegur. Hier geen winkels van ketens, maar nog echte, authentieke winkels. De naam betekent letterlijk ‘de weg naar het warme water’, vrouwen liepen vroeger over deze straat naar de warmtebronnen, om warm water te halen. Je vindt hier prachtige cadeauwinkels, leuke boetiekjes, ook voor vintage liefhebbers is het hier het paradijs. Na een dagje lekker uit eten en een lekker wijntje drinken? Ook dat kan prima in de Laugavegur!

Hallgrímskirkja

Deze bijzondere kerk is bijna vijfenzeventig meter hoog en torent hoog boven de stad uit. De architect Samuelsson werd ooit benaderd door de stad om dit bouwwerk te ontwerpen en daar is hij zeer goed in geslaagd. De kerk heeft de vorm van een raket en telt maar liefst eenendertig zuilen aan weerskanten van de hoofdingang. De inspiratie vond Samuelsson in de gestolde lava die te vinden is in het IJslandse landschap. Ga bij deze kerk ook even naar binnen, het interieur is fantastisch, zo vind je hier een orgel met meer dan vijfduizend pijpen! Met de lift kun je bij het uitkijkplatform komen, waar je kunt rekenen op een betoverend uitzicht over Reykjavík.

De oude haven

Reykjavik Sightseeing? Er is hier zoveel te beleven! En waar je ook ter wereld komt; een bezoek aan de haven is altijd de moeite waard. Je vindt hier de zee, de werkende lokale bevolking en je krijgt een indruk hoe het er hier vroeger aan toe ging. Ook de haven van Reykjavík is absoluut het bezoeken waard. Je vindt hier in de haven heerlijke restaurants, maar ook winkels om lekker te shoppen. Nog steeds wordt hier actief gevist, leuk om te zien als een boot net terugkomt van de zee, kun je even kijken wat de vangst is geweest!