Zorgvergelijkers. Hoe onafhankelijk zijn ze nou eigenlijk?

Zorgvergelijkers. Hoe onafhankelijk zijn ze nou eigenlijk?

Nadat de eerste dagen na de bekendmaking van de zorgpremie (13 november), er massaal gezocht werd op 'goedkoopste zorgverzekering', komt er nu een andere aan. Velen zitten al lang te wachten op de nieuwe zorgpremie van 2023, en hopen dat de prijsstijging mee valt. En daarom de grote vraag naar de goedkope zorgpremies, en kijken of overstappen interessant is.

De komende tijd, worden de zorgvergelijkers weer volop bezocht. Nu kijken we naar de verschillen tussen de zorgvergelijkers van Independer en Zorgkiezer. En zijn ze nou wel of niet onafhankelijk? De antwoorden daarop hebben we gevonden en op een rijtje gezet.

De zorgvergelijkers

We kijken naar de gebruiksvriendelijkheid, onafhankelijkheid, en manier waarop ze inspelen op de consument. Te beginnen met de grootste op dit moment: Independer.

Independer

Dit is wat ze zeggen:

* Gratis tandongevallen-verzekering tot € 20.000,-.

* 100% onafhankelijk, vergelijken op prijs en kwaliteit

* Laagste prijs garantie, premies zijn nergens lager

* Grootste aanbod, met 72 zorgverzekeringen

* Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen.

De beoordeling van Peter

"Je moet eerst naar beneden scrollen voor de zorgvergelijker. Het filter staat op prijs - kwaliteit ingesteld. Daardoor mis je direct de goedkoopste (ZEKUR). De eerst getoonde in de vergelijker (VinkVink) is niet af te sluiten." Aldus Peter Verhoeven van Zorgvergelijker. "En we zien dat er veel meer zorgverzekeringen niet af te sluiten zijn. Helemaal onafhankelijk is Independer dus zeker niet."

Zorgkiezer

Dit is wat ze bij Zorgkiezer zeggen:

* Bespaar tot 300 euro per jaar én gratis Oral-B tandenborstel!

* Vergelijk alle 66 zorgverzekeringen op prijs én inhoud

* 100% onafhankelijk

* Deskundig en betrouwbaar

* Al 17 jaar de beste zorgvergelijker

* Gegarandeerd de laagste prijs

De beoordeling van Peter

"Alle 66 de zorgverzekeringen, dat zijn er dus 6 minder dan op Independer. Eavitea kwamen we bij Independer niet tegen. Bij Zorgkiezer staat deze bovenaan met de laagste premie. Je moet wel even zoeken om ZEKUR tegen te komen, door de filters te wijzigen naar 'Alle verzekeringen' en de daarop volgende filter te wijzigen naar 'Goedkoopste'. De flow voor de gebruiker is wel veel prettiger.

Conclusie: niet onafhankelijk

Beide zorgvergelijkers zijn weliswaar super goed qua gebruiksvriendelijkheid, waar Zorgkiezer wel een betere 'look en feel' heeft. En omdat Aevitea bovenaan staat als je zoekt naar de goedkoopste zorgverzekering, is de zoektocht naar een goede basisverzekering bij Zorgkiezer wel beter. Ga je zelf zorgverzerzekeringen vergelijken, check welke Zorgkiezer bij je past, en vind de beste zorgverzekering 2023 voor jezelf. Overstappen met automatische opzegging van de oude zorgverzekeraar kan tot en met 31 december.