De grootste voordelen van groene thee

De grootste voordelen van groene thee

Groene thee is al lang niet meer weg te denken uit Aziatische diëten, maar wint wereldwijd aan populariteit. Dit is waarom u deze heerlijke drank tot uw routine zou moeten rekenen:

Het is een krachtige antioxidant.

Groene thee zit boordevol antioxidanten, die helpen vrije radicalen te neutraliseren. Vrije radicalen zijn moleculen die cellen kunnen beschadigen en bijdragen aan veroudering, hartziekten, kanker en andere ziekten. Groene thee bevat meer antioxidanten dan alle andere theeën, inclusief zwarte en witte thee. Uit een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research bleek dat het drinken van minstens twee koppen groene of oolong thee per dag het risico op een beroerte met 10% kan verminderen.

Het kan uw risico op Type 2 Diabetes verlagen.

Groene thee zit boordevol antioxidanten, die uw risico op diabetes type 2 en hartziekten kunnen helpen verlagen. In een studie bleek dat mensen die vier kopjes per dag dronken, 32 procent minder kans hadden om diabetes type 2 te ontwikkelen dan mensen die niet zo vaak groene thee dronken.

Maar het meest veelbelovende bewijs voor de gezondheidsvoordelen van groene thee komt van de polyfenolen - krachtige chemicaliën die de drank zijn bittere smaak geven en oxidatieve stress, schade veroorzaakt door vrije radicalen in het lichaam, kunnen helpen voorkomen. Oxidatieve stress wordt in verband gebracht met vele ziekten, waaronder kanker, hartziekten en de ziekte van Alzheimer.

Het kan helpen bij gewichtsverlies.

Groene thee kan u helpen gewicht te verliezen.

Catechinen in groene thee zijn thermogeen, wat betekent dat ze je stofwisseling verhogen en gewichtsverlies bevorderen. In een studie werd aangetoond dat deelnemers die gedurende 12 weken dagelijks catechinerijke groene thee consumeerden, twee keer zoveel gewicht (en meer lichaamsvet) verloren dan degenen die een placebodrank zonder catechines kregen. Groene thee bevat ook cafeïne die de eetlust onderdrukt en het energieniveau verhoogt, zodat je minder snel naar ongezonde snacks grijpt of je overeet tijdens de maaltijd.

Het helpt uw hersenen te beschermen.

Het is aangetoond dat groene thee de ziekte van Alzheimer, Parkinson, beroerte, dementie, depressie en angst helpt voorkomen en behandelen. Het helpt ook bij het voorkomen en behandelen van slaapstoornissen. Studies tonen aan dat het regelmatig drinken van groene thee het risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen met maar liefst 30 procent kan verlagen.

De manieren waarop groene thee uw hersenen kan beschermen omvatten het vermogen om vrije radicalen (die celschade veroorzaken) te bestrijden en ontstekingen in het lichaam te verminderen - beide zijn gekoppeld aan neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer.

Dat gezegd zijnde: Te veel cafeïne drinken is ook niet goed voor je! Daarom adviseren wij niet meer dan 2-4 kopjes per dag (afhankelijk van hoe gevoelig je bent).

Het kan uw risico op hartziekten en beroerte verlagen.

Groene thee zit boordevol antioxidanten, die kunnen helpen voorkomen dat vrije radicalen uw cellen beschadigen en ziekten veroorzaken. Groene thee bevat met name een stof genaamd EGCG die het risico op hart- en vaatziekten en beroerte kan verminderen door:

Helpen voorkomen dat LDL-cholesterol wordt geoxideerd. Geoxideerd LDL-cholesterol kan aan de wanden van slagaders blijven kleven, waardoor deze na verloop van tijd vernauwen of verharden - wat het risico op atherosclerose verhoogt. De antioxidanten in groene thee kunnen dit oxidatieproces helpen voorkomen door schadelijke vrije radicalen op te ruimen voordat ze schade veroorzaken!

Samengevat

Het komt erop neer dat groene thee veel gezondheidsvoordelen heeft. In feite is het een van de krachtigste superfoods die er zijn. Als je nog niet hebt geprobeerd groene thee deel te laten uitmaken van je dagelijkse routine, dan is dit misschien het moment!