De leukste stedentrips om te gaan shoppen

De leukste stedentrips om te gaan shoppen

Heb je zin om een stedentrip te maken en wil je vooral veel gaan shoppen? Er zijn verschillende steden in Europa waar je heerlijk kunt winkelen. Zo is Parijs dé stad voor liefhebbers van luxe merken, maar ben je op zoek naar betaalbare winkels dan kun je beter naar Berlijn of Londen gaan. Deze steden hebben een enorme variëteit aan winkels, van boetieks tot grote warenhuizen.

Wil je inspiratie opdoen voor een leuke stedentrip om te gaan winkelen? In dit artikel hebben wij de leukste steden op een rijtje gezet.

Milaan

Milaan staat bekend als de stad van de mode. In Milaan vind je dan ook vele grote fashionmerken, zoals Prada, Dolce & Gabbana en Armani. Wil je een dagje shoppen in Milaan? Breng dan een bezoek aan de Quadrilatero d’Oro, hier vind je de duurste en exclusiefste winkels. Maar Milaan heeft meer te bieden dan alleen dure boetieks. In de stad vind je ook leuke vintage winkels en markten waar je unieke kleding en accessoires kunt vinden.

Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn staat niet alleen bekend om zijn historische bezienswaardigheden, maar is ook een paradijs voor shoppers. In de stad vind je verschillende grote warenhuizen, maar ook vele kleine boetieks en vintage winkels. Een bekende winkelstraat in Berlijn is de Friedrichstrasse, hier vind je verschillende internationale ketens en boetieks. Wil je iets unieks kopen? Bezoek dan een van de vele markten in Berlijn, zoals de Mauerpark Flea Market of de (Sunday) Street Food Market.

Parijs

De stad van de liefde is ook dé stad voor fashionistas. In Parijs vind je namelijk vele grote fashionmerken, zoals Chanel, Louis Vuitton en Dior. Wil je graag een designer item kopen? Dan ben je in Parijs aan het juiste adres. Maar Parijs heeft meer te bieden dan alleen dure boetieks. In de stad vind je ook leuke vintage winkels en markten waar je unieke kleding en accessoires kunt vinden.

Dubai

Shoppen is een nationale sport in Dubai. In de stad vind je namelijk vele gigantische malls, met allerlei winkels, restaurants en amusement. Een van de bekendste malls in Dubai is het Dubai Mall, hier vind je ook het aquarium en de grootste ijsbaan ter wereld. Wil je liever wat meer exclusieve winkels? Bezoek dan het souk in Dubai, hier vind je kleine boetieks en unieke winkels.