Dit zijn 5 manieren om uw leven gemakkelijker te maken met een smartwatch

Dit zijn 5 manieren om uw leven gemakkelijker te maken met een smartwatch

Smartwatches hebben een lange weg afgelegd sinds de eerste Pebble op de markt kwam. Ze zijn nu veel aantrekkelijker, met een betere batterijduur en verbeterde software waardoor ze veel nuttiger zijn dan ooit tevoren. Maar smartwatches kunnen meer dan alleen de tijd weergeven: ze kunnen je helpen gezond te blijven, meldingen te krijgen zonder je telefoon tevoorschijn te halen en zelfs je fitnessdoelen bij te houden. Hier zijn vijf functies die je leven makkelijker maken met een smartwatch.

Snel de tijd controleren

De tijd controleren is een basisfunctie op elk horloge, maar smartwatches hebben een aantal extra voordelen. Als je in een vergadering of op een drukke plek bent, is het handig om snel op je pols te kunnen kijken hoe laat het is, zonder je telefoon uit je zak of tas te hoeven halen. En als u aan het rijden bent en uw ogen niet lang genoeg van de weg wilt halen om de tijd te controleren, is een smartwatch een ideale oplossing.

Nuttige gezondheidsinformatie

Je kunt je stappen, hartslag en slaappatronen bijhouden.

Een smartwatch kan worden gebruikt voor fitnesstracking. Ze kunnen je ook helpen je gezondheid te monitoren door je hartslag, genomen stappen en slaappatronen te meten. Dit is erg handig voor mensen die proberen fit te worden (of gezond te blijven) omdat het hen een idee geeft van hoeveel beweging ze elke dag doen.

Ontvang meldingen zonder je telefoon tevoorschijn te halen

Meldingen krijgen op je horloge is een van de grootste voordelen van een smartwatch. In plaats van je telefoon te moeten pakken en te ontgrendelen telkens als je een sms krijgt, kun je een blik werpen op je pols.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je belangrijke berichten mist - je kunt het horloge zelfs als microfoon gebruiken, zodat je oproepen kunt beantwoorden zonder je telefoon aan te hoeven raken (als ze niet belangrijk genoeg zijn om niet handsfree te zijn). Op heel wat smartwatches kan je zelfs Whatsapp installeren.

Bovendien hebben sommige smartwatches ook functies waarmee ze andere apparaten zoals tv's en luidsprekers kunnen bedienen. Het is meer dan alleen nuttig - het is ronduit cool!

Gebruik het als een muziekspeler

Het volgende dat je moet overwegen is of je al dan niet naar muziek wilt kunnen luisteren op je smartwatch. Zo ja, dan zijn er een paar opties om dat te doen. Ten eerste, als je voor een Apple Watch of een Android Wear-apparaat gaat, dan kun je bij alle grote spelers een bluetooth-headset (of oordopjes) gebruiken. Dit betekent dat als je al een koptelefoon hebt die met je telefoon werkt en draagbaar genoeg is voor op reis, deze waarschijnlijk ook met de smartwatch zal werken!

Als alternatief, als je niet wilt dat er iets om je nek bungelt tijdens het sporten of gewoon niet graag altijd dingen in je oren hebt (zoals ik), dan is een andere optie een bluetooth speaker of oortje. Je kunt elke bluetooth-luidspreker koppelen met elke smartphone en veel smartwatches en er rechtstreeks muziek mee streamen via Wi-Fi in plaats van een hoofdtelefoon te gebruiken die rechtstreeks is aangesloten via een 3,5 mm jack-kabelverbinding, zoals je tegenwoordig ziet bij de meeste Bluetooth® headsets, die niet alleen gemakkelijk in de knoop raken, maar ook in de weg zitten als je probeert de garage op te ruimen enz.

Laat je portemonnee thuis

Een smartwatch kan ook worden gebruikt om dingen te betalen, wat handig is en de noodzaak om een portemonnee mee te nemen vermindert. Veel smartwatches hebben een ingebouwde NFC-chip waarmee ze kunnen communiceren met contactloze betaalsystemen. Ze kunnen ook andere vormen van draadloos opladen hebben, zodat u ze niet fysiek op iets hoeft aan te sluiten - een leuke functie als u woont of werkt in een gebied waar draadloze oplaadpads steeds gebruikelijker worden.

Bovendien kunt u op sommige horloges uw creditcards, klantenkaartinformatie en instapkaarten opslaan, zodat u ze alleen maar tegen een lezer hoeft aan te tikken bij het afrekenen in winkels als Starbucks of McDonalds (of zelfs bij het passeren van de beveiliging op luchthavens).

Een smartwatch kan je enorm helpen in je dagelijks leven. Van meldingen over berichten, oproepen en apps op je pols in plaats van voortdurend je telefoon te pakken en te bekijken, tot de mogelijkheid om snel de tijd te controleren zonder in je tas of zakken te hoeven graven. Met deze 5 tips hopen we dat u een aantal nieuwe manieren vindt om dit nuttige apparaat in uw dagelijks leven te gebruiken!