Dit zijn de populairste eilanden van Griekenland

Dit zijn de populairste eilanden van Griekenland

Griekenland is één van de mooiste landen ter wereld. Het heeft een prachtige natuur en vele historische bezienswaardigheden. Ook op het gebied van vakantiebestemmingen zijn er veel mogelijkheden in Griekenland. Zo zijn er verschillende populaire eilanden waar je naartoe kunt gaan. In dit artikel bespreken we de drie meest populaire eilanden van Griekenland!

Zakynthos

Zakynthos is één van de meest populaire eilanden van Griekenland. Het is een eiland met veel verschillende soorten stranden, waaronder kiezelstranden, zandstranden en rotsachtige stranden. Zakynthos is ook bekend om zijn heldere turquoise waters. Er zijn verschillende mooie plekken om te snorkelen of te duiken. Ook is het eiland Zakynthos een populair vakantiebestemming onder jongeren, vanwege de vele uitgaansmogelijkheden. De hoofdstad van Zakynthos is Zakynthos-stad. Populaire bezienswaardigheden op dit eiland zijn onder andere het blauwe grot, het schildpaddenstrand en het kasteel van Bochali. Het meest gefotografeerde stukje van Griekenland vind je ook op Zakynthos. Dit is 'Shipwreck Beach'. Het schip is gestrand op een rotsachtig strand en mede dankzij de achtergrond hierdoor heel fotogeniek.

Corfu

Corfu is een ander populaire eiland in Griekenland. Dit eiland staat vooral bekend om zijn mooie natuur. Zo vind je op Corfu veel olijfbomen, sinaasappelbomen en cypressen. Op het eiland zijn ook veel wandel- en fietsroutes. Corfu is een rustig eiland, maar er zijn wel verschillende gezellige plaatsjes waar je lekker kunt winkelen of wat kunt drinken in een café of bar. De hoofdstad van Corfu is Kerkyra. Bezienswaardigheden op dit eiland zijn onder andere Achilleion, het paleis van Sisi en de Liston-arcades.

Rhodos

Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos. Het is een historisch eiland met veel bezienswaardigheden. Zo vind je op Rhodos de oudste stad van Europa, namelijk Lindos. Ook zijn er verschillende andere mooie steden, zoals Rhodos-stad en Ialysos. Rhodos staat vooral bekend om zijn mooie stranden. Er zijn verschillende stranden met fijne zandstranden, maar ook stranden met kiezelstenen of rotsen. Op het eiland zijn er ook verschillende leuke activiteiten, zoals watersporten, wandelen en fietsen. Rhodos is dus zeker een eiland waar je een leuke vakantie kunt doorbrengen!

Dit zijn de drie populairste eilanden van Griekenland. Alle drie de eilanden hebben iets anders te bieden, dus het is zeker de moeite waard om ze alle drie te bezoeken!