Hoe kun je het beste een magnetron schoonmaken?

Hoe kun je het beste een magnetron schoonmaken?

Net als ieder weldenkend mens zie ik als een berg op tegen schoonmaakwerk. Een magnetron schoonmaken, dacht ik, daar begin ik echt niet aan! Ik stelde het uit en versleet magnetron na magnetron … totdat een vriendin mij het volgende influisterde. Inmiddels bespaar ik heel veel geld op giftige schoonmaakmiddelen … en dure magnetrons! Met deze truc slaat u twee vliegen in 1 klap: het is niet alleen mogelijk om een brandschone magnetron te krijgen zonder gebruik van zwaar chemische reinigingsmiddelen op een plek waar we ons eten opwarmen. Dit is ook, zonder twijfel, de meest eenvoudige manier van een magnetron schoonmaken. U hoort het goed. Als u net als ik het schoonmaken liever vermijd, dan wordt u nu heel erg blij met deze truc.

Oersimpel … met een schijfje citroen!

Het is een eenvoudig idee: knijp gewoon wat limoen- of citroensap in een kom met water, doe daar de schillen bij en opwarmen maar!. Zodra het water kookt, slaat de damp op de wanden van uw magnetron, waardoor u de smurrie losweekt en voedselspetters oplost. Citroensap is een natuurlijk schoonmaakproduct, dus het enige wat u nog hoeft te doen is met een doek alles schoonvegen.

Wat heeft u nodig?

• 1 limoen of citroen

• 1 kleine magnetron bestendige kom of maatbeker

• 1 schone, droge afdroogdoek of lap

Hoe werkt het?

Giet water in de kom. Gebruik ongeveer een halve kop.

Knijp de limoen of citroen uit: Snijd de limoen / citroen in tweeen en knijp ze uit in het water. Doe de twee helften vervolgens ook in de kom. Zet de kom in de magnetron. Deze kan ongeveer 3 minuten op de hoogste stand opgewarmd worden zodat het water gaat koken. Laat de kom 5 minuten staan: Open de magnetron nog niet! De damp zorgt voor het schoonmaakproces: voedselresten zullen worden losgeweekt, hardnekkige vetresten worden vloeibaar. De magnetron schoonvegen: Open de deur haal de kom water met citroenschijven uit de magnetron. Let op: deze kan nog warm zijn! Staat de kom op een draaischijf? Deze kunt u eruit halen om goed schoon te vegen. Gebruik het doekje om de binnenkant af te nemen. Begin bij de bovenkant en werk naar beneden toe. Zo veegt u de voedselresten makkelijk in uw hand en de prullenbak in. Vergeet de deur zelf niet! Hardnekkige plekken: Als u plekken heeft die niet gemakkelijk schoon worden, dan doopt u het doekje onder in kom water met limoen. En klaar is Kees. Een magnetron schoonmaken was nooit eerder zo gemakkelijk!