Kamperen met de elektrische auto, is dat mogelijk?

Kamperen met de elektrische auto, is dat mogelijk?

Dat kan zeker! Sterker nog; steeds meer mensen kiezen ervoor om met de elektrische auto op vakantie te gaan. Nieuwsgierig waarom steeds meer mensen dit aandurven? Hieronder hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet, waarom kamperen met de elektrische auto steeds populairder wordt. Lees je mee?

Meer laadpalen op campings en onderweg

Misschien is het je wel opgevallen de laatste tijd; je ziet steeds meer laadpalen langs de wegen. Dit geldt overigens niet alleen binnen Nederland, in heel Europa worden in rap tempo laadpalen langs de wegen geplaatst. Dit betekent dus dat als je op vakantie wilt met je elektrische auto, dat je genoeg mogelijkheden hebt om je accu op te laden. Ook komen er steeds meer campings met een oplaadpunt, die de mogelijkheid bieden om je accu op de camping op te laden. Je kunt hierdoor altijd rekenen op een volle accu als je een dagtocht wilt maken, maar ook als je naar huis gaat, is je accu weer vol. Laden op de camping scheelt overigens ook nog eens flink in de kosten, ideaal toch?

Goede voorbereiding

Door een goede voorbereiding te treffen, durven steeds meer mensen het aan, om met de elektrische auto op kampeervakantie te gaan. Je kunt hiervoor een speciale routeplanner gebruiken, waarbij je aan kunt geven hoe groot je actieradius is en welke route je precies wilt gaan rijden. In zo’n routeplanner kun je precies zien, waar je onderweg kunt laden. Hiermee kun je dus precies je route plannen en kom jij nooit meer zonder stroom te zitten. Heerlijke gedachte toch?

Met de elektrische camper op vakantie

Je kunt ervoor kiezen om met de elektrische auto op vakantie te gaan, bijvoorbeeld in combinatie met je caravan of vouwwagen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om met de elektrische camper op vakantie te gaan? Een elektrische camper is groter, zwaarder en heeft hierdoor een kleine actieradius, maar als je een goede planning maakt, is het prima te doen om met de elektrische camper op vakantie te gaan. Zorg voor een volle accu bij vertrek, noteer waar je onderweg gaat stoppen om bij te laden en boek een camping met laadpalen. Elektrische campers zijn ideaal om mee op vakantie te gaan, als je goed voorbereid bent. Iets voor jou?