Wanneer afvallen niet meer lukt: 2 onmisbare tips!

Wanneer afvallen niet meer lukt: 2 onmisbare tips!

Wil je graag afvallen maar heb je het gevoel dat het niet meer lukt? Met de 2 tips in dit artikel krijg je de handvatten die je nodig hebt om weer af te vallen en je streefgewicht te behalen!

Zorg voor de juiste voeding

Als het afvallen niet meer lukt dan kan het zijn dat je de verkeerde voeding eet. Eet je echt gezond?

Er zijn nog steeds mensen die denken gezond te eten met mueslirepen, kant en klaar soep, liga's en yoghurtdrink. De lijst van bewerkte ongezonde producten is eindeloos. Deze producten zitten vol met zout, suiker, smaakstoffen en veel calorieën.

Wanneer je wil afvallen dan kun je beter een maaltijd of snack zelf samenstellen met vlees, eieren, noten, ​groente en ​fruit.

Het smaakt veel beter is gezonder en bevat minder calorieën dan de kant en klaar snacks en maaltijden. Het geeft je lichaam voedingsstoffen waar het iets mee kan. En je zal merken dat wanneer je écht gezond eet. Afvallen ook veel beter gaat.

Tip: wanneer je meer informatie wilt kun je ook kijken bij Verantwoord Afvallen. Hier vind je nog meer tips over wat te doen wanneer je niet meer afvalt.

Je doet de verkeerde sport

Sporten is heel goed als ondersteuning voor het afvallen. Zeker als afvallen even niet meer lukt kan sporten helpen om je lichaam weer een extra zetje te geven.

Het is wel belangrijk om op de juiste manier te sporten. Maar wat is de juiste sport om je te helpen bij afvallen? Het antwoord daarop is: variatie!

Als je altijd dezelfde sport doet of je doet altijd dezelfde fitnessoefeningen dan raakt je lichaam hieraan gewend. Als je bijvoorbeeld altijd dezelfde fitnessoefeningen doet dan worden je spieren sterker. Sterk genoeg om die specifieke oefeningen een aantal keer uit te voeren met dat gewicht. De spieren hebben zich aangepast aan die oefening en worden niet sterker dan nodig is.

Zorg dus altijd voor variatie in de oefeningen en sporten die je doet. Hierdoor blijf je continue je spieren prikkelen om zich te ontwikkelen!

Sport je bij de fitness? Doe dan eens wat andere oefeningen, wissel af met het aantal herhalingen en verhoog het gewicht eens.

Doe je een sport zoals hardlopen? Ren dan niet altijd hetzelfde rondje maar wissel af met de hoeveelheid kilometers, ren eens minder kilometers op een hoger tempo of ga eens een keer fietsen (met fietsen verbrand je namelijk ook veel calorieën (bron)).

Geen zin om buiten te sporten? Je kunt ook makkelijk thuis trainen. Er zijn verschillende apparaten waarmee je gemakkelijk thuis kunt trainen zoals een crosstrainer of loopband.