Wat zijn de voordelen van een ochtendmens te zijn?

Wat zijn de voordelen van een ochtendmens te zijn?

Een ochtendmens zijn is niet altijd gemakkelijk. Ik ken veel mensen die geprobeerd hebben hun natuurlijke slaapschema te veranderen, maar dat mislukte en ze hadden het gevoel dat ze hun tijd en moeite hadden verspild. Maar er zijn wel degelijk voordelen verbonden aan een ochtendmens, waaronder een betere gezondheid en meer geluk. In dit artikel onderzoeken we hoe een ochtendmens je lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede kan komen (en wat er gebeurt als je dat niet doet).

Beter slapen

Bent u een vroege vogel of een nachtuil? Een ochtendmens zijn kan u helpen om beter te slapen. U denkt misschien dat u door vroeg naar bed te gaan voor de zon wakker wordt, maar zelfs als uw schema dat toelaat, betekent dat niet dat u om 21.00 uur gemakkelijk in slaap valt.

Niet alleen zijn ochtendmensen over het algemeen gezonder, ze slapen ook beter dan mensen die laat opblijven. Uit een studie bleek zelfs dat ochtendmensen minder moeite hadden om in slaap te vallen en te blijven dan mensen die meer een "avondtype" waren.

Efficiënter slapen

Een ochtendmens zijn heeft zo zijn voordelen. Studies tonen aan dat ochtendmensen meer REM-slaap en slow wave slaap krijgen, de diepe slaap die je lichaam helpt herstellen. Bovendien hebben ze een betere slaapkwaliteit dan hun nachtbrakers.

Een gezondere start van uw dag

Het zal je misschien verbazen dat ochtendmensen gelukkiger en gezonder zijn dan hun nachtbrakers.

Als ochtendmens heb je overdag meer energie. Je geest zal ook meer gericht zijn op werkgerelateerde taken in plaats van afgeleid te worden door gedachten aan lunch, dutjes en andere activiteiten na het werk. U zult ook meer gedaan kunnen krijgen omdat er minder tijd zit tussen het moment waarop uw wekker afgaat en het moment waarop u naar uw werk of school moet vertrekken. Zorg er wel voor dat je een efficiënte ochtendroutine in gebruik neemt om dit te doen werken. Een andere optie is om net een tragere ochtendgewoonte te kweken omdat je meer tijd hebt om je klaar te maken.

Naast deze voordelen voor je gezondheid en productiviteit op respectievelijk je werk en school, kun je als vroege vogel ook gezonder eten! Je verspilt geen kostbare tijd aan het scrollen door Instagram terwijl je in de rij staat bij de supermarkt of elke ochtend ontbijt maakt zoals de meeste mensen doen (we kijken naar iedereen die van brunchen houdt). Ten slotte - en dat is misschien wel het belangrijkste - geeft het vroege opstaan ons meer tijd met familieleden die ons misschien niet vaak genoeg zien door de drukke agenda's die de huidige maatschappij ons biedt!

Minder gezondheidsproblemen

Het is bekend dat een goede nachtrust helpt om gezond te blijven. Maar wist u dat uitslapen uw lichaam ook vatbaarder kan maken voor ziekten?

Er zijn veel redenen waarom geen ochtendmens zijn slecht is voor je gezondheid. Om te beginnen:

- Je hebt meer kans op hart- en vaatziekten, depressie en diabetes.

- Je hebt een verhoogd risico op kanker en Alzheimer - en dit zijn niet alleen enge kreten die artsen rondstrooien om patiënten af te schrikken; er zijn harde cijfers die deze beweringen staven...

- Je bent minder gezond als je niet vroeg genoeg opstaat - zozeer zelfs dat wetenschappers dit effect bij muizen hebben bestudeerd! Zij ontdekten dat degenen die laat sliepen een hoger cholesterolgehalte hadden dan hun vroege vogels (ook al kregen beide groepen hetzelfde dieet).

Meer energie, minder stress

De voordelen van een ochtendmens zijn enorm. Je zult productiever en gelukkiger zijn, een betere gezondheid hebben en uiteindelijk een bevredigender leven leiden.

Ochtendmensen zijn productiever. Als je vroeg opstaat, heb je uren de tijd om taken af te maken en doelen te bereiken die je anders misschien tot later op de dag had uitgesteld. Vroeg opstaan helpt je ook om in een routine te komen, zodat je je makkelijker aan je schema kunt houden als het druk of stressvol wordt.

Ochtendmensen zijn over het algemeen gezonder en ook gelukkiger! Uit een studie van onderzoekers van de Universiteit van Madrid bleek dat mensen die vroeger opstonden de hele dag meer energie hadden dan mensen die later uitsliepen. Uit de studie bleek ook dat deze vroege vogels zich minder gestrest voelden dan nachtbrakers. En omdat ze over het algemeen gelukkiger zijn, doen ze minder vaak aan risicovol gedrag zoals alcohol drinken of sigaretten roken.

De voordelen van een ochtendmens zijn niet alleen een kwestie van persoonlijke gezondheid en welzijn. Ze hebben ook een positief effect op de mensen om je heen. Meer energie betekent dat je meer gedaan krijgt op je werk en productiever bent, wat zowel je collega's als je werkgever gelukkig maakt. Als we één ding weten uit ons onderzoek, dan is het wel dit: ochtendmensen zijn gelukkigere mensen. En wie wil er nu niet gelukkig zijn?