Wat zijn handige hulpmiddelen voor ouderen die thuis wonen?

Wat zijn handige hulpmiddelen voor ouderen die thuis wonen?

Het verouderingsproces is een onomkeerbaar proces dat iedereen ondergaat. Verschillende veranderingen die het verouderingsproces met zich meebrengt, kunnen het dagelijks leven van ouderen bemoeilijken. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen beschikbaar om ouderen te helpen hun dagelijkse taken te voltooien.

Hulpmiddelen voor mobiliteit

Hulpmiddelen voor mobiliteit zoals rollators, wandelstokken en bijvoorbeeld rolstoelen zijn ontworpen om ouderen te helpen zich te verplaatsen. Ze bieden hulp bij het lopen, zitten en staan. Ze zijn speciaal gemaakt voor deze doelgroep en kunnen als het gaat om mobiliteit van grote waarde zijn.

Hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging

Hulpmiddelen voor persoonlijke verzorging zoals douchezitjes, verhoogde toiletten en trapliften zijn ontworpen om ouderen te helpen bij hun dagelijkse routine. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om ouderen te helpen bij het wassen, aankleden en persoonlijke verzorging.

Hulpmiddelen voor dagelijkse taken

Hulpmiddelen voor dagelijkse taken zoals herinneringskaarten, geheugensteuntjes en timer-horloges helpen ouderen bij het uitvoeren van hun dagelijkse taken zoals het betalen van rekeningen, het onthouden van afspraken en het bijhouden van medicijnen. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om ouderen te helpen bij het beheer van hun dagelijkse taken.

Hulpmiddelen voor veiligheid

Deze hulpmiddelen zijn onder andere ontworpen om ouderen te helpen bij het beveiligen van hun huis tegen ongewenste indringers en gevaren. Ook moet je hierbij denken aan bijvoorbeeld een brandalarm.

Hulpmiddelen voor communicatie

Hulpmiddelen voor communicatie zoals smartphones, tabletcomputers, draagbare telefoons en video-chatsystemen helpen ouderen met het communiceren met anderen. Deze hulpmiddelen zijn ontworpen om ouderen te helpen bij het communiceren met bijvoorbeeld familie, vrienden en artsen op afstand. Hierbij gaat het om situaties waarbij er geen nood is.

Hulpmiddelen voor ondersteuning

Als een oudere nog zelfstandig woont, is het belangrijk dat er altijd iemand snel ter plaatse kan zijn, als er een noodsituatie zich voordoet. Een noodknop ouderen, biedt hierbij uitkomst. Iemand hoeft alleen maar op deze knop te drukken en hulp is meteen onderweg. In overleg kan bepaald worden, wie er als eerste gebeld wordt in een noodsituatie. Noodknop ouderen bestellen? Dit kun je snel en gemakkelijk online doen, heb je het ook nog eens snel in huis! Gaat iemand nog vaak zelfstandig op pad? Dan is een GPS tracker een verstandige keuze. Met deze GPS tracker weet je altijd en overal waar iemand is. Gaat deze zelfstandig wonende nog graag naar het winkelcentrum? Dat is prima mogelijk! Zorg ervoor dat deze persoon een tracker bij zich heeft en je kunt altijd precies zien, waar deze persoon zich bevindt! GPS tracker dementie bestellen? Ook dat doe je natuurlijk online!