Welke magazijnstellingen kiezen voor jouw bedrijf?

Welke magazijnstellingen kiezen voor jouw bedrijf?

Heb je een logistiek bedrijf waarbij je orders verzamelt? Heb je een webshop en doe je het logistieke gedeelte in eigen beheer? Ben je een handelaar in nieuwe en gebruikte autobanden? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om je logistiek zo slim mogelijk in te richten. Dat geldt overigens niet alleen voor deze drie voorbeelden, maar eigenlijk voor alle bedrijven die orders verzamelen. Gelukkig zijn er magazijnstellingen, die je uitstekend kunt inzetten, om jouw logistieke proces, zo optimaal mogelijk in te richten. Welke magazijnstelling er het beste past bij jouw bedrijf? Dat lees je hieronder! 

Soorten magazijnstellingen

Er zijn verschillende soorten magazijnstellingen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor palletstellingen. Dit is ideaal als eigenlijk al jouw orders per pallet worden uitgeleverd. Denk hierbij aan een partijhandel, waar grote partijen die ingekocht en verkocht worden per pallet. Heb je relatief veel artikelen die niet zo heel groot en zwaar zijn? Dan zijn legbordstellingen ideaal voor jou. Deze stellingen zijn met name geschikt voor lichte goederen. Heb je een groothandel in de bouw en  verkoop je veel houten planken en buizen? Dan zijn draagarmstellingen voor jouw bedrijf ideaal. Voor grote items met veel gewicht kun je het beste kiezen voor grootvakstellingen. Denk hierbij aan kleine machines die moeten worden opgeslagen om later weer doorverkocht te kunnen worden. Je leest het; voor ieder magazijn is er wel een geschikte stelling te vinden!

Uitstekende investering

De juiste stellingen aanschaffen voor jouw magazijn is een investering die zich razendsnel terugverdient. Als je logistiek optimaal is ingericht, betekent dit dat je de logistieke kosten zo laag mogelijk houdt en dus zoveel mogelijk winst overhoudt. Ook zorg je er hier mee voor, dat je altijd een goed beeld houdt op je voorraad. Zeker als je ook nog zorgt voor een goed gekoppeld softwaresysteem, waarmee je real-time de voorraad ook nog eens in de computer bij kunt houden. Voor bederfelijke en trendgevoelige producten is het zelfs cruciaal dat je jouw logistiek systeem goed op orde hebt. Je leest het; magazijnstellingen zijn een uitstekende investering die je als ondernemer ook nog eens heel veel rust geeft. Ideaal toch?