4 opmerkelijke feiten over Mallorca

4 opmerkelijke feiten over Mallorca

Mallorca is een populaire vakantiebestemming in Spanje. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en bruisende nachtleven. Maar er zijn ook een aantal minder bekende feiten over Mallorca die interessant zijn om te weten. Hier zijn 4 opmerkelijke feiten over dit prachtige eiland.

Het centrum van Can Picafort

Can Picafort is een charmante badplaats gelegen aan de noordkust van Mallorca. Het staat bekend om zijn mooie zandstranden en helderblauwe wateren. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Can Picafort ook een historisch centrum heeft dat zeker een bezoek waard is.

In het centrum van Can Picafort zijn smalle straatjes, traditionele huizen en gezellige pleintjes te vinden. Je kunt hier wandelen en genieten van de rustige sfeer. Er zijn ook verschillende winkels, restaurants en bars te vinden waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

Het mysterieuze eiland Dragonera

Ten zuidwesten van Mallorca ligt Dragonera, een klein eiland dat bekend staat om zijn unieke vorm. Het eiland lijkt op een draak, vandaar de naam Dragonera, wat "drakeneiland" betekent. Het heeft steile kliffen, verborgen grotten en prachtige baaien.

Dragonera is ook een beschermd natuurgebied en is de thuisbasis van veel zeldzame planten en dieren. Het eiland is te bereiken per boot vanuit de nabijgelegen stad Sant Elm. Een bezoek aan Dragonera is een avontuur op zich en een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Mallorca te verkennen.

Het indrukwekkende klooster van Valldemossa

Valldemossa is een pittoresk dorpje gelegen in het Tramuntana-gebergte. Het staat bekend om zijn charmante straatjes, traditionele huizen en prachtige uitzichten. Maar het meest opmerkelijke kenmerk van Valldemossa is het indrukwekkende klooster dat hier te vinden is.

Het klooster van Valldemossa, ook wel het Real Cartuja de Valldemossa genoemd, is gevestigd in een oud paleis uit de 14e eeuw. Het werd in de 19e eeuw omgebouwd tot een klooster en heeft sindsdien vele beroemde bezoekers gehad, waaronder de beroemde componist Frédéric Chopin.

Vandaag de dag kun je het klooster bezoeken en de prachtige architectuur bewonderen. Er is ook een museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van Valldemossa en het klooster.

De grotten van Drach

De grotten van Drach, ook wel bekend als de "drakengrotten", zijn een van de grootste toeristische attracties van Mallorca. Deze spectaculaire grotten zijn ontstaan ​​door de natuurlijke werking van water en tijd. Ze bestaan ​​uit prachtige stalactieten en stalagmieten, ondergrondse meren en een ondergronds meer genaamd het Martelmeer.

Een bezoek aan de grotten van Drach is een unieke ervaring. Je kunt een wandeling maken door de geconstrueerde paden en genieten van het adembenemende uitzicht op de stalactieten en stalagmieten. Het hoogtepunt van de tour is een boottocht over het Martelmeer, waar je kunt genieten van een prachtig licht- en muziekspektakel.

Kortom, Mallorca heeft veel meer te bieden dan alleen mooie stranden en bruisend nachtleven. De charmante badplaats Can Picafort, het mysterieuze eiland Dragonera, het indrukwekkende klooster van Valldemossa en de adembenemende grotten van Drach zijn stuk voor stuk opmerkelijke feiten over dit prachtige eiland. Een bezoek aan Mallorca is een reis vol ontdekking en avontuur.