Hoe maak je tuinieren leuk?

Hoe maak je tuinieren leuk?

Zie jij er ook altijd tegenop om in de tuin te werken? Word je al zenuwachtig als je ziet dat het gras te lang is? Vraag je jezelf weleens af waarom andere mensen juist wel plezier hebben in het tuinieren? Hieronder hebben we een aantal tips voor je, waarmee jij ook plezier gaat krijgen in het tuinieren. Tips, die je vandaag nog in de praktijk kunt brengen. Nieuwsgierig geworden? Lees nu onze tips!

Waar word je blij van?

Het is verstandig om voor vooraf een plan te maken voor je tuin. Denk eerst eens goed na, hoe jij jouw ideale tuin eigenlijk voor je ziet. Hou je van veel gras in je tuin? Van grote tuinplanten die uitbundig bloeien? Of word je misschien wel heel blij van tulpen in je tuin? Wat betreft die tulpen, dat is wel te begrijpen waarom je daarvoor zou kiezen. Tulpen zijn namelijk altijd een aanwinst voor je tuin; ze ruiken lekker, zijn kleurrijk, maken je vrolijk en zorgen ook nog eens voor veel biodiversiteit in je tuin. Tulpenbollen kopen kun je tegenwoordig prima online doen. Je bestelt ze gewoon vanaf de bank en binnen een paar dagen heb je ze al in huis. Ook dahlia bollen kun je prima online bestellen, dahlia's staan net als tulpen, prachtig in je tuin. Ook deze bollen heb je snel in huis, kun je ze meteen gaan planten! Als je jouw tuinplan gereed hebt, kun je hier gericht aan gaan werken. Het voordeel van een plan is, dat al het werk wat je gaat verrichten in je tuin, uiteindelijk gaat leiden tot jouw droomtuin. En dat werkt een stuk plezieriger!

Goed gereedschap

Niet voor niets bestaat het spreekwoord ‘goed gereedschap is het halve werk’. Dit is namelijk in de praktijk ook echt zo. Maak een lijstje van het gereedschap wat je graag wil hebben en zorg ervoor dat je dit in huis haalt. Bespaar niet op kwaliteit, kies voor goede merken en laat je voorlichten in het tuincentrum. Denk bij goed gereedschap aan bijvoorbeeld een goede grasmaaier, een degelijke heggenschaar, maar ook bijvoorbeeld aan een sterke kruiwagen. Zorg bijvoorbeeld ook voor een goede hark, schoffel en een hamer. Als je kunt beschikken over goed gereedschap, wordt in de tuin werken alleen maar leuker!

Ieder jaar beter

Als je simpel begint met je tuin en het lukt best aardig, krijg je natuurlijk plezier in het tuinieren. In het tweede jaar kun je iets nieuws proberen en het jaar erop weer. Zo bouw je langzamerhand ervaring op in het tuinieren. Je zult hierdoor merken dat tuinieren zo ieder jaar leuker wordt. Misschien kun je over een aantal jaren wel een moestuin beginnen of wellicht vind je het leuk om zelfs een kas in je tuin te plaatsen. Wat zijn jouw tuinplannen?