Route plannen met laadpalen

Route plannen met laadpalen

De elektrische auto is de toekomst! Als je nu al een elektrische auto hebt en ook nog eens de mogelijkheid hebt om met deze auto op vakantie te gaan, is het zeker verstandig om hier gebruik van te maken! De voordelen van een elektrische auto op vakantie zijn namelijk ongekend. In dit blog gaan we in op de voordelen van een elektrische auto op vakantie. Lees je mee?

Route plannen met de elektrische auto

Veel elektrische auto's beschikken over een navigatiesysteem dat rekening houdt met de actieradius van de auto en waar je langs de weg openbare laadpalen kunt bezoeken. Daarnaast is het ook nuttig om te weten hoeveel kilometer je kunt afleggen met je accu, dit kun je dan invoeren in je navigatiesysteem. Met je navigatiesysteem kun je jouw ideale route plannen en de tijd die je onderweg bent inschatten.

De actieradius van een elektrische auto

De actieradius van een elektrische auto bepaalt hoe ver je kunt rijden voordat je moet stoppen om op te laden. De actieradius van een elektrische auto is afhankelijk van het type auto en het type accu. Er zijn verschillende soorten elektrische auto's op de markt, die allemaal een verschillende radius hebben. Het is daarom belangrijk dat je goed onderzoek doet voordat je een auto koopt. Actieradius voor een vakantie? Natuurlijk kun je zo vaak laden als je wilt, maar een grote actieradius is wel zo fijn als je niet zo vaak wilt stoppen onderweg.

Laadpalen bij hotels

Veel hotels hebben tegenwoordig laadpalen voor elektrische auto's. Deze palen zijn vaak voorzien van snelladers, waarmee je je auto in een korte tijd kunt opladen. Sommige hotels bieden ook gratis opladen aan voor hun gasten. Als je van plan bent om met een elektrische auto op vakantie te gaan, is het een goed idee om na te gaan welke hotels laadpalen hebben, zodat je zeker weet dat je auto opgeladen is, voordat je weer op pad gaat. Hotels met laadpaal? Plan deze vooraf, online in. Dan weet je zeker dat je 's morgens met een volle accu kunt vertrekken!

Steeds meer laadpalen in vakantielanden

Steeds meer landen hebben laadpalen voor elektrische auto's. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om met de elektrische auto op vakantie te gaan. Er zijn steeds meer openbare laadpalen in vakantielanden, waardoor je makkelijker lange afstanden kunt afleggen. Sommige landen hebben zelfs speciale laadstations voor elektrische auto's die je kunt gebruiken als je op vakantie gaat. Als je van plan bent om met de elektrische auto op vakantie te gaan, is het verstandig om online te bekijken of er in jouw ideale vakantieland, wel genoeg laadpalen langs de weg staan.